Kako biti frajer i kad je ostavljaš

Ne cimajte je frazama da se trebate udaljiti „na neko vrijeme“, da vam „treba prostora“. Jednostavno je – voliš ili ne, stalo ti je ili ti nije stalo.

Svaki je raskid šetnja po minskom polju. Šanse da raskinete vezu bez posljedica ravne su nuli. Svakako ćete biti najgori u njenim očima, pa je možda red da ne budete bar u svojim. Kao i u raskidu poslovnog ugovora, kada raskidate vezu ili brak, postoje pravila.

Elem, šta uraditi i šta ne uraditi?

Najpristojniji i najzreliji način za ostaviti djevojku je stisnuti petlju i reći šta ima da se kaže, ma koliko bilo koja druga opcija bila primamljiva. Pristojnost se podrazumijeva, bar da ženi koja vam je bila sve na svijetu kažete da to više nije tako i da je vrijeme da vam se putevi raziđu.

Način da budete odvratni macho tip koji se ponaša grozno da bi izazvao djevojku da ostavi njega ne priliči nikom iznad 15 godina. To je najpodliji način da izađete iz odnosa kojim niste zadovoljni i frajeri to ne rade tako. Samo sebe pokušajte staviti u situaciju u koju biste postavili svoju partnericu. Kako bi vam bilo da se neko prema vama ponaša kao prema posljednjem smeću dok ne skontate da ste nepoželjni i odete. Ne ide to tako, završite vezu kao pravo muško.

Nemojte ni nestati. Puno muškaraca završava vezu na ovakav način. Prestane da zove, prestane da odgovara na pozive. Ne ostavljajte je ni mailom ili SMS-om. Na prvu izgleda kao dosta OK varijanta. Zapravo, ne izgleda. Užasna je.

Nikad, ali baš nikad, ne koristite frazu „nije do tebe, do mene je“. Glupo i besmisleno. Nije ni bitno je do koga je. Više ne funkcionira i tu je kraj priče.

Ako je ostavljate zbog druge žene s kojom se već viđate njoj iza leđa (što je fuj na kvadrat), ne govorite joj to. Ako nije znala do zadnjega dana, nema potrebe ni da zna sada. Kako bi vama zvučalo „hej, imam drugog frajera već dva mjeseca, tačno toliko te muljam i lažem, možda je vrijeme da se raziđemo“.

Ne govorite joj da možete ili trebate ostati prijatelji. Ne trebate i ne možete. To se toliko rijetko dešava i samo u slučajevima kada emocije ohlade s obje strane, da već sada možemo reći „vi nista taj par“.

Ne cimajte je frazama da se trebate udaljiti „na neko vrijeme“, da vam „treba prostora“. Jednostavno je – voliš ili ne, stalo ti je ili ti nije stalo. Da ti je stalo, tog razgovora ne bi ni bilo.

Nikad, ali nikad ne inicirajte i ne pristajte na „oproštajni seks“, čak i ako je to bilo ono najbolje u vašoj vezi. Ne budite nadu da će se možda nešto samim činom seksa promijeniti. Neće, samo ćete je dovesti u situaciju da se osjeća još gore, a to bi bilo baš nisko.

I da, dozvolite joj da bude ljuta, muški istrpite sve uvrede i psovke i okončajte priču.

602 views