Kako spržiti 40 hiljada dolara za noć: Iznajmi penthouse u Four Seasons Hotelu u New Yorku

Stol je napravljen od čistoga zlata, a valjat ćete se po plahtama kroz koje su provučene niti od dvadesetčetvorokaratnog zlata

 

Na 52. spratu njujorškog hotela Four Seasons, sa pogledom od 360 stepeni i na 400 kvadrata čistog luksuza nalazi se najskuplja hotelska soba u Americi. Cijena – prava sitnica – 40 hiljada dolara za jednu jedinu noć.

Gosti hotela uživaju u pogled na New York, prijestolnicu svijeta, sa četiri staklene terase. Ty Warner Penthouse je istinsko remek djelo, nastalo na idejama koje su se realizirale punih sedam godina. Gostima je od osam sati ujutro do sat prije ponoći na raspolaganju Rolls-Royce sa privatnim vozačem, lični batler, ali i trener.

 

Na raspolaganju vam je i lična biblioteka sa brojnim naslovima, zidovi su ukrašeni umjetničkim djelima neprocjenjive vrijednosti, naslonjač presvučen kožom zlatnog krokodila, stol je napravljen od čistoga zlata, a valjat ćete se po plahtama kroz koje su provučene niti od dvadesetčetvorokaratnog zlata. U apartmanu postoji jedan krevet sa švedskim madracem napravljenim u jednoj od najboljih tvornica madraca u svijetu, ali se po potrebi može dodati još jedan.

 

Zidovi dnevne sobe ručno su lakirani i presvučeni bisernom folijom. Nakon osvježenja u luksuznom kupatilu sa ručno izrađenim umivaonicima kristala, opustiti se možete prebirajući po tipkama klavira što je, nećete vjerovati, uključeno u ovu simboličnu cijenu.

 

602 views