Nova „kuća“ Davida Beckhama

Od samog početka, aktivno je učestvovao u svim elementima razvoja brenda, od testiranja u L’Orealovim laboratorijama do odabira konačnog imena brenda i dizajna loga

Globalni kozmetički gigant L’Oreal u partnerstvu sa slavnim nogometašem Davidom Beckhamom 1. februara na tržište Velike Britanije, za početak ekskluzivno samo u Harvey Nichols trgovine, lansira novi brend – kozmetičku liniju za muškarce nazvanu House 99. U još 19 zemalja, brend će biti lansiran 1. marta. Linija sadrži proizvode za kosu, kožu, bradu, dakle sve ono što muškarcu treba da „sagradi kuću za svoj novi izgled“.

Kao jedna od najpoznatijih svjetskih muških ikona stila, Beckham ovom linijom pokazuje muškarcima šta znači biti „muško“. Uvijek spreman na različite izazove, inspirirao je generacije muškaraca, ne samo u Britaniji, već širom svijeta. House 99 izgrađen je s ciljem da ponudi inovativne formule muškarcima koji se ne boje stvoriti vlastiti stil i iskazati svoj identitet.

Vrlo sam uzbuđen što mogu konačno sa ljudima širom svijeta podijeliti priču koja se zove House 99. Briga o izgledu je priča o tome kako se osjećaš, koliko ti je ugodno u vlastitoj koži, koliko si sretan kada isprobavaš nove stvari. Stvorio sam House 99 kako bih dao ljudima inspiraciju, ali i proizvod za eksperimentiranje. House 99 je tu da podrži muškarce, da im da alat koji im treba da kreiraju izgled za kakvim tragaju, rekao je Beckham.

House 99 je više od brenda. U samom imenu spojene su dvije važne komponente. Riječ „house“ refleksija je želje da, kako je rekao, stvori inkluzivnu zajednicu ljubitelja ljepote koja će dijeliti savjete o stilu i inspirirati muškarce. Broj 99 koji slavni nogometaš ima istetoviranog na ruci, označava godinu koja je bitna za njegov profesionalni i privatni život. Naime, 1999. godine David se oženio Victoriom, u to vrijeme članicom planetarno popularnog benada Spise Cirls, dobio sina Brooklyna i sa Mancester Unitedom osvojio titulu.

Od samog početka, Beckham je aktivno učestvovao u svim elementima razvoja brenda, od testiranja u L’Orealovim laboratorijama do odabira konačnog imena brenda i dizajna loga. Lično je učestvovao i u svim pregovorima sa ljudima koji su trebali surađivati na House 99, uključujući slavnog Portugalca Fabia Marqueza.

511 views