Qatar Airways poklanja 100.000 besplatnih avionskih karata za medicinske radnike širom svijeta

Qatar Airways poklanja 100.000 besplatnih avionskih karata za medicinske radnike širom svijeta kao znak zahvalnosti za njihovo zalaganje tokom pandemije COVID-19.

Održavanjem operacija 24/7 proteklih mjeseci, kao i uvođenjem dodatnih stotinu charter letova, Qatar Airways je provodio svoju misiju vraćanja više od milion putnika u njihove matične države i za to primio brojne pohvale. Hvalili su ovo veliku kompaniju kako putnici tako i vlade mnogih zemalja.

Besplatne karte za medicinske radnike bit će dostupne za rezervaciju od sutra do 18. maja 2020. godine. Medicinski radnici se mogu prijaviti za ovu specijalnu ponudu na stranici qatarairways.com/ThankYouHeroes tako što će popuniti formular i primiti specijalni promotivni kod, na osnovu sistema ko se prije prijavi.

Kako bi se omogućio transparentan i pošten način dodjele karata, svaka država će dobiti određeni broj karata, zavisno od broja stanovnika države, raspoređeno na period od sedam dana koliko će akcija trajati. Dnevno dodjeljivanje karata će biti objavljivano svakog dana u 00:01 prema vremenskoj zoni Katara tokom trajanja kampanje.

Svih 100.000 medicinskih radnika koji preuzmu promotivni kod će moći rezervisati do dvije besplatne povratne karte u ekonomskoj klasi za bilo koju od dostupnih Qatar Airways destinacija – jednu za sebe i jednu za saputnika. Karte moraju biti rezervisane do 26. novembra i iskorištene do 10. decembra ove godine.

Karte su potpuno fleksibilne sa neograničenim brojem promjena destinacije i datuma putovanja bez ikakvih naknada. Cijena karte i doplate su pokrivene od strane Qatar Airwaysa, dok se aerodromske takse trebaju doplatiti.

Svi u Qatar Airwaysu su vrlo zahvalni na predanosti i napornom zalaganju medicinskih radnika širom svijeta koji su brinuli o svojim sugrađanima tokom ovog teškog perioda. Njihova hrabra prezentacija dobrote, predanosti i profesionalnosti spasila je stotine hiljada života širom svijeta. Izgradili smo snažan nivo povjerenja sa našim putnicima, vladama država, poslovnim partnerima i aerodromima tokom ove krize i planiramo nastaviti našu misiju tako što ćemo odati priznanje herojima. Naši uposlenici nisu odustajali prethodna tri mjeseca, nisu posustali u misiji da pomažu ljudima u povratku u svoje domove.

Ujedinjeni u odlučnosti, dijelimo zahvalnost. Sada je pravi trenutak da nagradimo hrabrost medicinskih radnika. Ne postoje riječi kojim možemo dovoljno zahvaliti i kojim se možemo odužiti ovim hrabrim ljudima, ali se nadamo da im naš skromni gest u vidu besplatnih avionskih karata na Qatar Airwaysu može pružiti priliku za zasluženi odmor, posjetu porodici i prijateljima ili da istraže neku od destinacija o kojoj odavno sanjaju, poručio je generalni direktor Qatar Airways grupacije Akbar Al Baker.

1093 views