A savršena žena za brak je…

Ako vas njen optimizam nervira, samo zamislite da od svake situacije pravi crnjak i nervira vas pitanjima šta ćete jesti ako za deset godina izgubite posao

Nakon prve impresije koja najčešće podrazumijeva duge noge, prekrasnu kosu, divne oči i osmijeh koji otapa ledenjake, slijedi faza zavođenja, zaljubljivanja, osvajanja. Ako potraje i kliknete, pokušajte zdravorazumski ocijeniti je li žena na koju ste odlijepili materijal za „dok nas smrt (prirodna) ne rastavi“ varijantu.

(Ne)ozbiljni naučnici se bave svim i svačim pa su sastavili i listu osobina koje žena treba imati da bi je pametan muškarac uzeo u razmatranje za dugogodišnju vezu ili brak. Što žena koju želite ima više osobina sa liste, tim bolje.

Pametna je

Kada tražite partnericu za cijeli život, potrudite se da je pametna, čak pametnija od vas. Lawrence Whalley, profesor sa Univerziteta u Aberdeenu, tvrdi da vas pametna žena može spasiti od demencije. Pametna žena do kraja života će vas intelektualno stimulirati što bi moglo značiti da će vaš um duže ostati zdrav.

Iskrena je

Svi griješe i povremeno donose loše odluke. Upravo zbog toga je važno da je partnerica dovoljno iskrena da kaže da ste pogriješili i da kaže da je pogriješila. Muškarac koji želi dugotrajnu vezu želi iskrenu partnericu.

Optimistična je

Ako iz svakog haosa u kojem se nađete ona izvuče nešto dobro, prava je osoba za vas. Zna biti iritirajuće da vam neko stalno govori da će sve biti super kad se čini da lađe tonu, ali jednom će biti. Ako vas njen optimizam nervira, samo zamislite da od svake situacije pravi crnjak i nervira vas pitanjima šta ćete jesti ako za deset godina izgubite posao.

Pristaje na kompromis

Uvijek će postojati pitanja oko kojih se ne slažete, a veza je osuđena na propast ako u tim situacijama ne nalazite zajedničko rješenje. U vezama nije uvijek sjajno, ali ako imate partnericu koja je spremna ponekad pristati na kompromis, ona je idealan partner. I sami ponekad morate biti taj koji će se povući sa bojnog polja. Nije najvažnije biti u pravu, najvažnije je biti sretan.

Smije se vašim šalama

Psiholozi su 2006. godine ustanovili da je muškarcima važno da se žene smiju njihovim šalama. Ako ste pronašli ženu s kojom se možete smijati, dobro je čuvajte. I nastavite je nasmijavati.

Podržava vaše ciljeve

Snažna žena voli muškarca koji ima cilj u životu jer ga i ona sama ima. Slaba vlastite ciljeve nerijetko zaboravlja i ide u krajnost da preuzima ciljeve svog partnera. Morate ostvariti ravnotežu između ciljeva koji su važni samo vama i onih koje želite ostvariti s partnericom.

U dobrim je odnosima s roditeljima

Ako želite znati kako će se vaša partnerica ponašati za 30 godina, pogledajte njene roditelje. Ako se pitate kako će se ponašati prema vama za 30 godina, pogledajte kako se odnosi prema svojim roditeljima. Ako ih poštuje i uvažava, vašu će djecu jednoga dana vaspitavati tako da uvažavaju vas.

Srdačna je

Dobrota i velikodušnost ključ su duge i sretne veze. Ako je žena vašeg života srdačna prema drugim ljudima, ne samo prema vama, ima vaspitanje koje je danas prava rijetkost.

U svađama ostaje pribrana

Svađe su neminovne, a njihov izostanak nije obilježje stabilne veze. Međutim, važno je znati nositi se s različitim mišljenjima i pomiriti poslije svađa koje su neminovne. Veza traje duže ako se tokom svađe žena može smiriti i tu mirnoću prenijeti na partnera. Učinak nije isti kada je muškarac taj koji se prvi smiri.

Glupirate se zajedno

Pronašli ste ženu s kojom možete bez zvocanja dernečiti do zore? Nije joj blam da se izujete i šetate bosi, a niste na plaži? Ide s vama na utakmice? Cool joj je da plešete na kiši ili joj pjevate pod prozorom i blamirate je pred komšijama? Ne puštajte je, ženite je.

Ima svoj život

Vrijeme za sebe i privatnost važniji su za uspješnost veze od dobrog seksa. Ako vam se ne kači oko vrata non-stop i ima svoj život, a istovremeno je maksimalno posvećena kad je s vama – sjajna je.

Prihvata vaše mane

Previše je veza u kojima jedna osoba kritizira drugu. Ružne cipele, iritantno se smiješ, užasan si vozač, glupi su filmovi koje gledaš… Ako ste pronašli ženu koja vas voli takvog kakvi jeste, pravi ste srećković.

Nije zlopamtilo

Ako ste pronašli djevojku koja može oprostiti, bit će uz vas jako dugo. Oni koji bezrezervno opraštaju drugima žive duže, a moć opraštanja osnova je svake zdrave veze. Ljudi nisu savršeni, a niste ni vi. Bar jednom ćete napraviti nešto što će povrijediti vašu partnericu i ako ste pronašli ženu koja zna oprostiti, ne smijete je pustiti.

 

486 views