Tronedjeljni no junk food izazov

Umjesto kolača i slatkiša ubacite u prehranu suhe smokve, bademe, orahe, a umjesto čipsa i grickalica – dobre stare kokice. Umjesto alkohola – ništa

Koliko god vam drugi govorili da je lako voditi računa o tome šta se jede, paziti na sebe i slične stvari, teorija je jedno, no praksa ipak pokazuje nešto drugo. Znate one tekstove na netu u kojem vam piše da doručkujete jedno tvrdo kuhano jaje, nekoliko jezgri oraha, svježe cijeđeni sok od narandže i šolju kafe bez šećera. Još samo da smislite od čega da ukradete to vrijeme. I nije nikakva pamet, to znate, da je doručak najvažniji dio dana, ali nemaju baš svi rasporede u koje mogu uklopiti. Mi vam nećemo reći šta trebate jesti, ali pokušajte, nije preteško, staviti se pred trosedmični izazov odricanja od bar dijela loše hrane.

Izbacite, dakle, iz svoje prehrane bijeli kruh i tjesteninu, sve vrste kolača i slatkiša, sladoled, čips i ostale grickalice, vještačke sokove, gazirana pića i brzu hranu i, naravno, alkohol.

Jednostavno je. Umjesto bijelog kruha ubacite crni sa sjemenkama, umjesto slatkiša voće (osim grožđa i banana), umjesto vještačkih sokova i gaziranih pića običnu vodu, umjesto kolača i slatkiša suhe smokve, bademe, orahe, a umjesto čipsa i grickalica – dobre stare kokice. Umjesto alkohola – ništa.

Izdržite samo 21 dan. Mi smo probali. Čuda se dešavaju. Javite nam svoja iskustva.

403 views