Wine Garden u Beogradu 11. i 12. juna

Omiljeni regionalni vinski događaj Wine Garden, koji se održava po četvrti put, i ove godine će 11. i 12. juna u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu okupiti ljubitelje vina i prirode, a svoju ponudu posjetiteljima će predstaviti rekordan broj vinarija.

Iz godine u godinu povećava se i broj vinarija, tako da će ih ove godine biti preko 70. Srazmjerno tome, povećava se i broj posjetetlja.

Uz vina najpoznatijih vinarija iz zemlje domaćina, svoja vina predstavit će i gosti iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, a u ponudi će biti i vina iz Francuske, Italije i Španije. Posebno mjesto ove godine zauzet će vina iz Moldavije i Portugala.

Dolazi nam pravi vinski vikend piknik na kojem će posjetitelji moći besplatno degustirati sva vina koja će biti u ponudi, a užitak će biti začinjen i muzičkim programom na čak pet punktova.

Pored više stotina različitih vinskih etiketa, mjesto u Bašti će zauzeti i proizvođači sireva, suhomesnatih proizvoda i drugih slasnih gurmanskih zalogaja. 

Iako se Botanička bašta prostire na preko pet hektara površine, zbog ugođaja i komfora, broj posjetilaca će ipak biti ograničen.

Karte, po cijeni od 1.200 dinara, se mogu kupiti na licu mjesta, ali i preko online servisa Tickets.rs. Svaki posjetilac na ulazu će dobiti vinsku čašu, koju nema obavezu vratiti. Kapije Botaničke bašte za posjetitelje će oba dana biti otvorene od 14 do 21 čas.

484 views