dRUMELODY’s Midnight: Best regards from Cannes

U Sarajevu sviraju toliko rijetko da bi im svirke komotno mogle stati u stihove Bešlićeve Miljacke „ko bi rek’o čuda da se dese“. No, zato u svijetu već punih, ne i baksuznih, 13 godina ima mjesta za sjajne svirke koje uvijek priredi dRUMELODY.

Naredna je na Palmi u Dubaiju, a u septembru na čarobnoj brazilskoj Kopakabani. Iza organizacije ove zadnje stoji opasna filmska faca.  

Ovih su se dana „ponovili“ spotom pod nazivom Midnight. Autor muzike je Berin Tuzlić, a Midnight je, kaže on, priča o interakciji ljudi, klubova i alternativne elektronske muzike koja pokušava smanjiti utjecaj šunda koji, sa svojim (ne)kulturnim saveznicima, opasno radi na zaglupljivanju ljudi.

Spot je snimljen u klubu David Lynch u Cannesu (Francuska). Režiju i montažu potpisuje Ado Hasanović, koji je učestvovao i u snimanju spota. U spotu se pojavljuju italijanske glumice Sara Dellagiacoma i Giulia Ramires i fotograf Leonardo Kurtz.  

dRUMELODY je projekt umjetnika Berina Tuzlića i spoj je više umjetničkih izražaja – elektronike, bubnjeva, stripa i videa. U umjetničkom izričaju spaja moderno i praktično, a umjetnost koristi da kritizira aktuelna društvena zbivanja.

259 views