Mi ćemo u Šibenik za Praznik rada. A di ćete vi?

Neka od najpoznatijih DJ imena poput Davida Guette i Paola Barbate bit će dio događaja „Millenium – Šibenik za cili svit“ koji će se u petak održati u Šibeniku.

Već od 10 sati krenut će audio-vizualna razglednica u cijeli svijet, sve će snimati dva drona, a muzičkim programom bit će obuhvaćene tradicionalne dalmatinske i hrvatske pjesme, pop i rock muzika, preko disca i Studija 54 sve do savremene elektronske muzike. Program će u noćnim satima biti pojačan i laserima, poručuju organizatori.

„Pozornicu“ s najzvučnijim svjetskim imenima dijelit će i domaća poput Pere Fullhouse, Stipe Jazzy Širinić, Mate Kokića, Edi the Kinga, Petra/Zac the Saxa i mnogih drugih.

Ono što je specifično za ovaj 14-satni događaj je da, naravno, okupljanja nema, muzika se emitira s malih zvučnika i minimalne glasnoće, a svako jačinu može prilagoditi sebi.

– Muzika i panorama bit će dostupni u bilo kojem dijelu svijeta. Zahvaljujući društvenim mrežama od Sjevernog do Južnog pola. Svako je može u gradu pojačati ili ne, ali ono najbitnije je da se putem društvenih mreža može linkati, objaviti, pozivati ili podijeliti bilo kome u svijetu i promovirati svoj grad. Muzika je koncipirana tako da obuhvati sve ukuse – kažu organizatori.

„Millenium – Šibenik za cili svit“ podržale su brojne, ne samo hrvatske, već i regionalne zvijezde, snimanjem kratkih klipova. Našli su vremena za podršku Tony Cetinski, RibaFish, Dino Rađa, Davor Gobac, Bajaga, Goran Višnjić…

1429 views