Photo: Nojan Namdar Unsplash

Možeš izgledati seksipilnije čak i ako si bio zadnji u redu kad se seksipil dijelio

Nije svako Bred Pit, ali ni Bred Pit ne izgleda kao zvijezda na koju otkidaju žene širom svijeta ako se ne dotjera. Bred Pit možda nećeš biti ni nakon što primijeniš neke od ovih savjeta, ali zasigurno ćeš biti najbolja verzija sebe.

ISPRAVI SE

Žene vole samouvjerene muškarce, a najjednostavniji način da postigneš izgled samouvjerenog frajera koji zna šta hoće (i još važnije – zna šta neće), jeste da se ispraviš. Lagano povuci ramena nazad i ispravi kičmu. Pazi da ne pretjeraš pa se isprsiš k’o da si svijet osvojio. Istina, ima žena koje i to vole, ali to nije vrsta žena koju želiš da privučeš.

man leaning on post

NABACI SUNČANE NAOČALE

Sunčane naočale momentalno daju elegantnu i tajanstvenu notu cjelokupnom izgledu. Jedino što trebaš je odabrati pravi okvir, onaj koji odgovara tvom licu. I nipošto ne kupuj naočale jer ti se sviđa kako nekom stoje. Moraju stajati tebi. I ne nosi ih u zatvorenom prostoru, pobogu. Ako ti naočale dobro stoje, nabavi i lažne dioptrijske.

man camera mobile

NOSI SAT

Modni dodaci su sjajan final touch izgledu i žene na to jako obraćaju pažnju. Ako još uvijek nisi osmislio nešto što će biti tvoj stil, a to je kombinacija onoga u čemu dobro izgledaš i onoga u čemu se dobro osjećaš, kreni malim koracima. Sat je sjajan početak. Drži se jednostavnijih dizajna i po svaku cijenu odupri se porivu da na sebe nabacaš još i narukvicu i kožnu ogrlicu sa medvjeđim zubom kao privjeskom i još trista čuda i budalaština. Ima nešto neodoljivo u muškarcu koji nosi košulju zavrnutih rukava i sat na ruci. I da, starinski džepni satovi na navijanje su baš fora.

vintage pcket watch time

POSVETI PAŽNJU KOŽI LICA (I OSTATKA TIJELA)

Lice je prvo što svako vidi, pa imati čistu kožu lica je iznimno važno. Vaćina nas ima određenih problema kada je riječ o koži, ali srećom postoji mnoštvo sjajnih proizvoda za njegu kože koji mogu pomoći u rješavanju tih neugodnih problema i pomoći tvojoj koži da izgleda najbolje.

man in black and white plaid dress shirt

NOSI ODJEĆU ODGOVARAJUĆEG BROJA

Tijesna ili šlampava, za broj veća odjeća, teško je reći šta izgleda gore. Čista i popeglana odjeća odgovarajućeg broja (i kroja) učinit će da izgledaš najbolje što možeš. Obrati pažnju na obuću. Uglancano, čisto, bez oštećenja.

man wearing gray shirt

IZBIJELI ZUBE

Budući da je tvoje lice jedno od prvih „stvari“ koje će neko vidjeti, pobrini se da to iskustvo bude ugodno. Uvijek se nasmij na početku i tokom razgovora. Ne libi se otići na izbjeljivanje zuba.

man wearing red long-sleeved shirt standing beside wall
837 views