Muškarci čije žene imaju koji kilogram viška sretniji su od onih oženjenih mršavicama

 

Nije baš da stoprocentno vjerujemo svakoj studiji, ali ova nam se sviđa. Naime, jedno istraživanje provedeno na Odjelu za psihologiju na UNAM-u pokazalo je da su muškarci koji su u braku sa ženama koje imaju „malo mesa na kostima“ čak deset puta sretniji od muškaraca koji su u vezi ili braku sa mršavom ženom.

Ovo su, prema spomenutom istraživanju, neki od razloga.

Žene sa ponekim kilogramom viška su slađe. Na svaki mogući način.

One su i gurmani, ne u smislu da vole mnogo da jedu već da vrlo hedonistički uživaju u finom zalogaju. I muškarci su uglavnom takvi pa je ova kopča jako važna. Uostalom, ko bi uživao za stolom sa ženom koja vodi evidenciju o svakoj kaloriji i ruča list zelene salate.

Uglavnom su odlične kuharice. Nekoliko kilograma viška pokazuje da znaju šta je fina hrana. Uživaju u pripremanju ukusnih jela, a muškarce dugoročno usrećuje kada njihove žene znaju šta je fini zalogaj i znaju ga pripremiti.

Kao jedan od razloga navodi se, zanimljivo, da su njihovi zagrljaji ugodniji. Muškarci vole da budu zagrljeni i vole da grle. Mekoća tijela punijih žena je nešto posebno, kažu oni koji su u istraživanju učestvovali.

One su zabavnije. Smijeh i sreća idu zajedno, a neke studije u koje želimo vjerovati pokazuju da se punačke žene češće smiju od mršavih.

Obline, obline, obline… Ovaj dio ne treba nikakvo objašnjenje.

Kupovina poklona za njih je laka. Kupite čokoladu i nećete pogriješiti. A možete je i zajedno pojesti.

Nema glupih dijeta. Mršavice koje paze na svaku kaloriju nerijetko frustriraju, ne samo sebe, već sve oko sebe. Uz ženu koja ima i malo „mesa na kostima“ nećete se osjećati loše ako naručite još jedan kolač.

Na vama je manji pritisak da budete fit. Još ako ste tip koji ne voli odlazak na treninge ili u teretanu, ovaj tip žene je vaš sretni odabir.

1342 views