Novo iz Peugeota: Džinovski mlinovi za biber i sol

Kako bi nam dokazali da su obični kuhinjski alati passé, Peugeot je predstavio nešto što deluje kao masivni mlin koji nije ni nalik bilo čemu drugom što smo do sada imali priliku vidjeti. 

Nazvan The Paris Prestige 1987 Iconic Black Pepper Mill, ovaj mlin za biber težak je oko sedam i pol kilograma, a u sebi može držati oko 130 grama bibera u zrnu. Njegova dužina je 110 centimetara, a dizajniran je tako da deluje zaista uglađeno.

Nova Peugeot kreacija dolazi sa lakiranom crnom površinom, zbog koje odiše stilom. Detaljima od nehrđajućeg čelika izdvaja se od svih drugih, iole sličnih ponuda. Uređaj je proizveden u Francuskoj, a obećava nam Peugeot isprobane i provjerene mehanizme i kvalitet.

Ukoliko vam se crna boja ne dopada, ovaj model dostupan je i u bijeloj varijanti. Ljubitelji bibera i Peugeot brenda za koje je ovaj mlin preveliki, mogu se odlučiti za standardne modele dužine 30 centimetara, čija se cijena kreće između 40 i 80 dolara.

Ako vam je ovaj gigantski mlin zapeo za oko, košta tričavih 1.250 dolara. Dodajte u korpu i bijeli za so, ako baš imate para za bacanje.

Pri donošenju oduke, vodite se činjenicom da se ovi mlinovi nalaze u kuhinjama najvećih svjetskih majstora kuhanja. Razlog je jednostavan. Savršeni su.

Ako niste majstor u kuhinji, uvijek vam može stajati pored vrata kao zamjena za bejzbol palicu u slučaju upada provalnika u stan.

1611 views