Osijek je naredni vikend centar vinskog hedonizma u regiji

Ostalo je još samo nekoliko dana do početka, devetog po redu, Osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Gospodarski centar Osječko-baranjske županije će 12. i 13. januara 2024. poslovnim i profesionalnim gostima i drugim posjetiteljima ponuditi brojne sadržaje, uz puno zabave i dobrog raspoloženja.

Više od 130 izlagača i brendova iz sedam zemalja promovirat će svoja vina, žestoka pića, delicije, slastice, usluge i druge proizvode. Svoje učešće potvrdili su izlagači iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Austrije i Španije.

Vinarije istoka Hrvatske zauzet će gotovo polovicu raspoloživih izlagačkih mjesta, a ako ste ljubitelj žestokih pića, možda će vam biti vrijedna informacija da su se proizvođači žestica grupisali u jednom dijelu velike dvorane.

Na šest izlagačkih pozicija predstavit će se četiri izvrsne hrvatske i dvije srbijanske destilerije.

Za kušanje biti dostupno preko 600 etiketa pića, a svemu treba dodati još i proizvođače hrane, delicija i bačvi, kao i firme koje nude usluge u vinarstvu i vinogradarstvu.

Glavnom pozornicom i ove godine dominirat će kulinarski show praćen vinskim razgovorima, prezentacijama i promocijom zanimljivih projekata, a kuhat će se i na još nekoliko izlagačkih mjesta. Posjetitelji će moći, ukoliko žele, učestvovati na radionicama na kojima će učiti o sirevima i maslinovim uljima te kušati vina iz Slavonije, Podunavlja, Dalmacije, Kvarnera, Međimurja, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Za više informacija o radionicama posjetite https://wineos.biz/radionice/.

Sajam će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat, ulaznice su u pretprodaji u vinoteci Vinita u Strossmayerovoj 21 u Osijeku, a tokom trajanja sajma mogu se kupiti na ulazu u sajamski prostor. Dnevna ulaznica košta 30 eura, a najam čaše bit će pet.

WineOS je svoj put započeo 2014. godine i za kratko vrijeme postao ozbiljna vinska manifestacija koja se ubraja među tri najveća vinska događaja u Hrvatskoj, pa će i ove godine biti pravi praznik za hedoniste i one koji vole uživati u životu, dobrim vinima, finim zalogajima, druženju s prijateljima.

No, WineOS je i mjesto na kojem se dogovaraju poslovi, pa ako se vaš posao na bilo koji način može preklopiti sa vinskom i industrijom pića i finih delicija koje uz vino i rakiju idu, Osijek je vaša obavezna destinacija narednoga vikenda.

162 views