Savršeni omlet po receptu Jamie Olivera

Muškarcu je mjesto u kuhinji, ne da skokne do frižidera po hladno pivo, već i da nešto skuha. Sebi, naravno, a i nije tajna da žene padaju na frajere koji su, osim među plahtama, snalažljivi i među loncima i poklopcima.

Pamdemija koju živimo posljednjih nedjelja zatvorila je restorane, pa se hrana sprema doma. Muškarci, kažu neka istraživanja, sve češće posjećuju stranice sa receptima. Približit ćemo vam spremanje nekih jednostavnijih jela, varijanti težih od otvaranja tunjevine i lakših od odlaska u lov.

selective focus photography of three brown eggs near white ceramic bowl

Krenut ćemo s omletom.

Omlet je izvrstan izvor proteina i jelo koji se prema željama može super kombinirati sa sirom, šunkom, gljivama ili povrćem te tako dobiti ukusan obrok, pogodan ne samo za doručak, već i za večeru.

Najvažnija stvar za uspješno pečenje omleta je da imate tavu sa neprijanjajućim dnom, ali i da na vrijeme pripremite sve sastojke kako vam prvi ispečeni sastojci ne bi izgorjeli.

Za omlet trebate: tri jajeta, so i biber, malo ulja, komadić maslaca te dodatke po želji.

Priprema omleta:

U zdjeli razbijte jaja, posolite i pobiberite, pa mutite pjenjačom tako da nestanu svi tragovi bjelanjaca. Na tavi (ne uključujte štednjak na najjače) rastopite komadić maslaca s uljem. Pričekajte s ulijevanjem jaja dok se maslac skroz ne otopi, a tava postane vruća. Kada saspete jaja u tavu, prvih dvadeset sekundi miješajte jaja drvenom kuhačom, kao što biste to činili kod pripreme obične kajgane.

Kada vidite da su se jaja pošla peći, rasporedite ih tako da prekrivaju cijelo dno tave. Preko cijele površine omleta ravnomjerno dodajte naribani sir, komadiće šunke ili slanine, komadiće paradajza ili špinata, gljive ili bilo koju drugu vrstu dodataka.

Drvenu špatulu lagano podvucite pod polovinu omleta i preklopite ga. Prebacite polukrug omleta na tanjir i poslužite toplo.

A kako to radi Jamie Oliver, pogledajte u videu.

1462 views