Šta svaki muškarac treba imati u spavaćoj sobi

Spavaća soba je najvažnija prostorija u domu, ali iz nekog čudnog razloga, većina muškaraca to ne shvata. Dok prosječna ženska spavaća soba ima stvari koje izazivaju ugodu, poput razbacanih jastuka, finih prekrivača, lijepe posteljine, lampi koje bacaju meko svjetlo, prosječna muška spavaća soba mjesto je nabacane odjeće nedefinisane čistoće, u ćošak naguranog pribora za video igre i čudnih mirisa. Da, baš tako.

Šta uraditi da dovedemo u red prostor u kojem provodimo trećinu života?

Važno je da spavaća soba bude prostor u kojem uživate. Vjerujte nam da ŽELITE započeti i završiti dan tako što ćete se probuditi ili zaspati u prijatnom prostoru. Nije najvažnije, ali nije ni nebitno – ne želite da potencijalni partner misli da ste apsolutni ljigavac ili jezivi minimalist sumnjivih higijenskih navika.

Nekoliko je bitnih stvari koje bi svaki muškarac trebao imati u spavaćoj sobi. Pogledajte oko sebe i ako vam nedostaje neka od ovih stvari, svakako ih nabavite.

Budilnik

Većina pametnih uređaja i telefona ima budilnik, ali koliko često ste podesili alarm na telefonu nakon noćnog provoda, a onda vam se telefon ugasio preko noći ili se budilnik iz nekog razloga nije uključio? Ili ste prosto zaboravili telefon u džepu jakne, pa i ako je zvonio, niste ga čuli? Posjedovanje pravog budilnika može spriječiti da se to događa, a i cool je na noćnom ormariću imati pravi sat. Muški. Kojeg možete programirati za sve dane posebno. I zaboraviti na njega.

Vrhunska posteljina, čvrst madrac i pravi krevet

Apsolutno je neophodno imati kvalitetnu posteljinu na krevetu. Krevetu koji također ima i udoban madrac koji stoji u okviru kreveta, a ne na podu ili drvenim paletama koje ste nabavili za malo para i vidjeli na internetu kako je to baš fora. Nije. Sve ove stvari su neophodne za spavaću sobu i trebaju vam pomoći i da se naspavate i upotpunite izgled vaše sobe.

Ako ste student koji ne radi, švorc ste ili ste lovu uložili u nešto, može vam se „progledati kroz prste“ jer su dobri kreveti skupi. Ali, čim to budete mogli priuštiti, uložite u posteljinu i pristojan krevet. Dobar san znači veću produktivnost i manje stresa. Na mnogo načina je kvalitetan krevet investicija u blagostanje.

Free A Man in Black Shirt Spending Time with His Kid Stock Photo

Namjenski punjač za telefon

Da, dobro ste pročitali. Posjedovanje namjenskog punjača za telefon u spavaćoj sobi omogućit će vam punjenje telefona kada odete na spavanje, da vam dobro jutro ne poželi baterija na pet posto. Ako imate jedan punjač,​​neminovno ćete ga izgubiti, posuditi nekome ili zaboraviti negdje, na primjer na poslu. Kupite dodatni i ne dozvolite da napusti spavaću sobu.

Veliko ogledalo

Zašto muškarci ne kupuju ogledala? Kupatilo ima ogledalo, pa bi to kao trebalo biti dovoljno za pripremu svakog jutra? Ogledalo u spavaćoj sobi je fenomenalna stvar. Postavljanje velikog ogledala koje stoji na podu ili čak ormara na kojem su (barem) jedna vrata ogledalo, pomoći će vam kada se ujutro budete spremali, a i uljepšati prostor. Vjerujte nam i pobrinite se da imate ovaj predmet u vašoj spavaćoj sobi. Kasnije nam zahvalite.

Knjige

Čitanje je odličan način opuštanja prije spavanja. Odvući će vas od računara ili telefona dok pokušavate da zaspite ili se opustite- Zamijeniti bezumne navike poput skrolanja po Instagramu ili Facebooku čitanjem, sjajna je odluka. Imajte uvijek i neku knjigu u torbi, čitajte ako putujete na posao javnim prijevozom ili u pauzi za ručak (ako ručate sami). Nismo vam rekli ništa novo, ali čitanjem izoštravate um i širite perspektive.

Osim toga, šta mislite da je privlačnije za izlazak koji završi kod vas – uređena i organizirana soba sa kolekcijom vrhunskih romana ili pak soba u kojoj nema ništa osim Xbox-a i prašine okolo? Možda nekim ženama to i nije previše važno, ali jesu li to žene koje želite na duže staze?

Knjige su cool. Kupite nekoliko i držite ih u spavaćoj sobi! Možda ih i pročitate.

Free Man Holding Book Lying On Bed Stock Photo

Dobra lampa za noćni ormarić ili radni sto

Nevjerovatna stvar je koliko se muškarci oslanjaju na stropnu rasvjetu kao jedini izvor svjetlosti. Jednostavna lampa za noćni ormarić ili radni sto pravi veliku razliku u tome kako ćete uživati ​​u spavaćoj sobi. Odaberite model koji će „začiniti“ vašu sobu, poput vintage lampe ili modela industrijskog izgleda. Spavaća soba okupana mekom svjetlošću stolne lampe sjajno izgleda.

Umjetnička djela

Mnogi ljudi umjetnička djela, prije svega mislimo na slike, stavljaju samo u zajedničke prostorije domova, poput kuhinje ili dnevnog boravka. Ali, umjetnička djela mogu ići i u spavaću sobu i ne mislimo na poster Samanthe Fox ili neke slične miljenice Majke Prirode i Oca Plastičnog Hirurga.

Investirajte nešto novca u printove ili umjetnička djela koja odgovaraju vašem stilu. Koristite slike ili fotografije, a možete posjetiti rasprodaje u lokalnim garažama ili vintage trgovine kako biste pronašli neko jedinstveno umjetničko djelo. Internet oglasi kriju prava umjetnička blaga za malo novaca.

Pobrinite se da su primjerci koje kupite kompatibilni sa onim što već imate. Ako ne možete okačiti umjetnička djela na zid kako ga ne biste oštetili, na primjer ako živite u iznajmljenom stanu, stavite ih u okvire, postavite na postolja i naslonite na zid. Može izgledati sjajno.

Mirisne svijeće

Ne mislimo na otužne mirise zelene jabuke i jagode. Kupite jednostavne mirisne svijeće s muškim mirisom ili nešto neutralno, poput vanilije ili lana. Izbjegnite jake, lažne mirise jeftinih svijeća. I najobičnija parafinska bijela svijeća u čistoj prostoriji sjajno miriše.

Postavite svijeću na noćni ormarić ili radni sto. Zapalite je da se opustite ili eto tek tako, da vam soba miriše. I naravno da je zgodna stvar kada vam dođe djevojka. Ništa ne stvara takav ambijent kao svijeća (i nedostatak onih postera na zidu).

Free White Wooden Framed Painting on Brown Wooden Chair Stock Photo

Bežični zvučnik

Muzika može u potpunosti promijeniti raspoloženje u prostoriji, pa je sjajna investicija uložiti u pristojan bežični zvučnik. I nije to predmet samo za spavaću sobu, u sjajnom ozvučenju možete uživati u cijelom stanu. Neki bežični zvučnici funkcioniraju i kao budilnici.

Odličan radni sto i kancelarijska stolica

Ukoliko nemate luksuz da imate posebnu radnu sobu u stanu, a imate posao koji zahtijeva radni sto, jedan ugao spavaće sobe odvojite za radni prostor. Čvrst radni sto bi u idealnom slučaju trebao imati prostor da sve vaše stvari budu uredno složene, ne nabacane. I nemojte podcijeniti moć ergonomije. Stolica koju odaberete treba da bude i udobna kako biste bili što produktivniji.

Dekorativni jastuci

Muškarci često zanemaruju dekorativne dijelove organizacije spavaće sobe jer to nije „muški“, ali budimo iskreni, jastuci i ćebad su jednostavno lijepi. Najlakši način da se pretvarate da znate ponešto o dekoraciji sobe jeste da kupite nekoliko većih ukrasnih jastuka. Neka budu neke neutralne boje, sive, bež ili tamnozelene.

Pokrivač

I na kraju, ali ne i najmanje važna stavka jeste prekrivač. U zimskom periodu vrlo je važno imati lijepo toplo ćebe za krevet, koje će učiniti čuda za transformaciju sobe, ali i učiniti je malo ugodnijom i toplijom.

Free A Man Fixing a Bed  Stock Photo

Na kraju, imati organiziranu spavaću sobu pomoći će vam da se oslobodite stresa i opustite. Pomoći će i da se općenito osjećate produktivnije jer znate gdje se sve nalazi. Spavaća soba govori mnogo o vama kao osobi. Ako u spavaćoj sobi imate gosta ili gošću, ne želite da ih pozdravi planina korištenih papirnih ubrusa i starih kutija od pizze. 

Organiziranost i ulaganje malo napora da imate urednu, dobro održavanu sobu pomoći će vašoj produktivnosti, dnevnim rutinama, ali i ljubavnom životu.

166 views