Šta žene žele: Kad porasteš budi pilot

Na pitanje „Šta žene stvarno žele?“ još niko nije uspio odgovoriti, pa sasvim sigurno nećemo ni mi, bar ne u potpunosti, pa će muški rod nastaviti živjeti u blaženom neznanju. Ipak, sudeći po objedinjenim rezultatima nekoliko istraživanja iz različitih dijelova svijeta, nešto se malo ipak zna.

Pa krenimo redom.

Sjajan izgled može biti važan, ali nije odlučujući faktor, posebno ukoliko žena želi vezu. Muškarac savršenog izgleda odličan je materijal za flert, no za vezu ipak trebaju i traže nešto više.

Smisao za humor je osobina koja vrlo visoko kotira na listi poželjnih. Ako me muškarac može nasmijati, može sve, kažu žene. Smisao za humor je znak visoke inteligencije, pa sa  duhovitim frajerom imaju „dva u jedan“ paket.

Za duge veze žene žele muškarce koji su altruisti. Vrlo im je važno da je muškarac dobar, pristojan i ljubazan. Ne traže sve žene opasne momke. U konačnici, broj takvih žena je zanemariv, a svakako to nije žena do čijeg mišljenja držiš.

Kada žene biraju muškarce po slikama, kao privlačnije ocjenjuju one koji stoje ispred skupih automobila ili velikih kuća. To automatski povezuju sa novcem, ali ne isključivo zbog novca, kako izgleda na prvu. Poveznica je često i ta da je muškarac pametan, ostvaren u karijeri, sposoban brinuti o porodici. Jednom rječju, uspješan.

Zrelost je također faktor koji je važan. Činjenica je da je vrlo često žene povezuju s godinama pa sve češće viđamo mlade žene sa muškarcima starijim od njih deset godina i više. Ne, nije nužno da je on sugar daddy niti je ona sponzoruša. I ostvarene uspješne žene biraju starije muškarce jer su emocionalno stabilniji, ne igraju toplo-hladno igrice čemu su mladi muškaci često skloni. Ženama je od toga muka.

Šta je muškarac bez brkova, pardon, brade? Te famozne dlake na našem licu povezuju sa muževnošću, snagom i sa tristo drugih čuda.

Volim one što me vole nije baš uvijek tačno ili je tačno samo u teoriji. U praksi i žene vole da osvajaju, pa ih malo nedostupnosti, u vrijeme kada počinju osvajanje, čini zaintrigiranim. Žele imati ono što ne mogu, pa ne padaj naglavačke čim te pogleda. Kada već budete u vezi, ove igrice su potpuna budalaština, osim ako nisi nezreli dječak.

Iz nekih čudnih razloga, kao da ženama treba razlog, vole muškarce koji imaju pse.

Crvena boja simbol je snage i moći, ali i hrabrosti kada je nosi muškarac. Pa znaš šta ti je činiti.

I za kraj, preko 90 posto žena smatra izuzetno privlačnim muškarce koji rade poslove koje ne mogu raditi svi, poslove koji traže iznimnu snagu, iznimnu pamet ili iznimnu fizičku spretnost. Na cijeni su ljekari, piloti, vatrogasci…

1128 views