Photo: Unsplash (amnx)

U šta nam žene (za)gledaju

Na apsolutno jednak način na koji muškarci procjenjuju žene, i žene procjenjuju muškarce. Prvi utisak im je jako važan, možda čak važniji nego muškarcima.

Žene, dakle, vole vidjeti lijepog i, možda je čak to i važnije, njegovanog muškarca, baš kao što i muškarci vole da vide lijepu i zgodnu ženu. A koji su to dijelovi tijela na koje prvo bacaju oko?

Figura

Nema sumnje, jednako kao što je muškarcima bitno da žena bude zgodna i u formi, i žene vole frajere na kojima se lijepo na prvi pogled vidi da ili vježbaju ili im je majčica priroda bila naklonjena. Žene vole muškarce sa atletskom figurom, oštrim linijama tijela i čvrstim mišićima. Gratis savjet: Manje piva znači ravniji trbuh.

Photo: Unsplash (James Barr)

Široka ramena

Ženama su muška ramena simbol snage i muževnosti. Privlači ih izgled koji pokazuje snagu i dominaciju, a razlog nije samo seksualan, nego je evolucioni. Ma koliko jake bile, žene vole muškarce koji ih mogu zaštititi, čak i ako im zaštita ne treba.

Lijepe šake i podlaktice

Njegovane, velike šake sa lijepim noktima – doslovno mi krene voda na usta, napisala je jedna žena na forumu. Muške ruke ženama govore mnogo: od toga kakvim se poslom bave do njihovog stava o ličnoj higijeni. Šake su i kod jednog i kod drugog spola bitna stavka da biste nekoga privukli. Šake su važne i zbog drugih, ne baš nevinih maštarija, ali to sada nije tema.

black and white photo of two hands
Photo: Unsplash (Marco Chilese)
Čvrsto dupe

Ovo je još jedan dokaz da se žene ne razlikuju mnogo od muškaraca – i one vole da se dive lijepim zadnjicama. Većina je saglasna – zategnuta zadnjica je najbolja! Većina žena ubijeđena je da seks sa vlasnikom čvrste guze obećava lud i nezaboravan provod.

Pune usne

Žene vole muškarce sa punim i sočnim usnama – ne samo zato što izgledaju lijepo, nego i zbog neverovatnog užitka koji ovakve usne mogu da pruže u svakom pogledu.

Brada

Osim što je brada postala trend, pa je muškarci jako često puštaju, ona neobavezna brada od tri dana nebrijanja ženama je jako seksi, zato slobodno ostavite brijač sa strane. Neobavezna brada, stara oko tri dana, pouzdan je znak muževnosti koji veoma privlači žene.

Man in Gray Suit
Photo: Pexels (Emre Keshavarz)

Miris

Nije slučajno na kraju liste. Ako loše mirišete (čitaj smrdite) džaba vam imanje svega nabrojanog.

I kada prođete sve ove testove ili bar većinu njih, tek vam onda slijedi posao “prodaje”,. Pa ako kupe – kupe. Ako ne padnu na šarm, džaba da imate sve redom nabrojane stavke. Tako je to sa ženama.

979 views