Banjalučki Vinosaur: Dva dana čistog hedonizma

Vinosaur, prestižni regionalni vinarski događaj koji, s pauzama u pandemijskoj 2020. i 2021. godini, sada već po 13. put organizuje kompanija “Frutela Group”, održava se u Banjaluci 13. i 14. oktobra.

Vinsku i gastro priču, na radost i zadovoljstvo posjetilaca, organizatori obogaćuju iz godine u godinu. Ovaj sjajni projekt ekskluzivnog karaktera jednom godišnje okuplja na desetine izlagača sa prostora bivše Jugoslavije, Evrope i svijeta, a pored renomiranih vinarija, učestvuju i brojni domaći i strani gastro izlagači, proizvođači maslina i maslinovog ulja, pršuta i sireva, dakle svih slasnih zalogaja koje pravi hedonisti spajaju uz fina vina. Sjajan je to način da posjetitelji na najbolji način dožive simbiozu vina i gastro delicija.

Dobra organizacija, profesionalizam i prijatna atmosfera doveli su do stalnog rasta u svakom segmentu, te je do sada uspješno organizirano 12 ovakvih manifestacija, čiji cilj nije samo popularizacija vinske kulture na ovim prostorima, nego i učenje o najnovijim trendovima u proizvodnji vina, izvoznim potencijalima, razmjeni iskustava i ideja.

Zašto posjetiti Vinosaur? Pa, za početak, na ovogodišnjem Vinosauru predstavit će se oko 80 vinarija iz više od 15 zemalja, koje će kroz dvodnevno druženje oplemenjeno magijom za nepca, posjetiocima predstaviti paletu od nekoliko stotina različitih etiketa, stilova i tipova vina. Uporedo s proizvođačima vina, baš kao i ranijih godina, svoje najbolje delicije će ponuditi dvadesetak izlagača u gastro segmentu.

Vinosaur se, kako rekosmo, održava 13. i 14. oktobra u Turističko-ugostiteljskom kompleksu Stara Ada – Ostrvo. Oba dana Festival će za posjetioce biti otvoren od 14:00 do 20:00 časova.

Dnevne ulaznice za 13. Internacionalni Vinski i Gastro festival “Vinosaur 2022” po cijeni od 40 maraka možete potražiti na dobro poznatim banjalučkim lokacijama – Wonderland Gift Shop-u, Kući pića te u Drink&More, a na dane održavanja Festivala na ulazu u TU kompleks Stara Ada-Ostrvo.

502 views