Samsung predstavio Galaxy S20 Tactical Edition

Za donošenje ispravnih odluka i postizanje ciljeva, taktičkim timovima i specijalnim operaterima na borbenim terenima potrebna je mogućnost brzog i sigurnog obrađivanja i razmjene podataka u misijama na velikim udaljenostima između trupa i zapovjedništva. Za rješavanje ovih jedinstvenih problema, Samsung je kreirao Galaxy S20 Tactical Edition – rješenje spremno za misiju prilagođeno specifičnim potrebama taktičkih timova.

Foto: Samsung PR

Galaxy S20 Tactical Edition ima ekskluzivne funkcije, koje su operateri testirali i dokazali, za brzo unošenje informacija, razmjenu i analizu u različitim operativnim okruženjima.

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition napravljen je specijalno za vojnike. Telefon je ekskluzivan za američku saveznu vladu i Ministarstvo odbrane te napravljen da zadovolji ekstremne potrebe specifičnih sektora. Ova vijest došla je samo desetak dana nakon što je Samsung predstavio Galaxy Fold Lite.

Cilje je bio stvoriti jedan uređaj za sve taktičke potrebe.

Novi telefon ima složene enkripcije koje obezbjeđuju tajnost podataka i povezuju se sa različitim misijskim sistemima i komunikacijskim uređajima poput taktičkih radija. Ali osim ovih osnovnih funkcija, telefon je napravljen i za borbu.

Primjera radi, jedan režim prilagođava prikaz displeja prema naočalama za noćni vid. Druga funkcija, nazvana „Stealth Mode“, isključuje LTE i sve radiodifuzne emisije kako bi se spriječilo prisluškivanje.  

Telefon posjeduje displej od 1440p od približno šest inča, 12 GB RAM-a, Snapdragon 865 procesor, 128 GB prostora za skladištenje i bateriju od 4.000 mAh. Sve ove karakteristike smještene su u debelo kućište sa sklopivim oklopom koji štiti ekran. Omogućen je i rad u rukavicama.

Galaxy S20 Tactical Edition je sigurno, stabilno i operativno spremno COTS rješenje testirano od strane specijalnih snaga u taktičkim operacijama.

Iako nisu objavljeni zvanični datumi izdavanja, Samsungov Tactical Galaxy S20 trebao bi biti dostupan krajem ove godine.

877 views