Znaš li prepoznati originalan Levi’s jeans

Kako bi zaradili dodatnu brzu lovu i privukli pažnju kupca, proizvođači robe široke potrošnje neprestano izrađuju falsifikate popularnih brendova. Nekad se falsifikat mogao otkriti na prvi pogled, ali sada su neke kopije postale toliko kvalitetne, da ih je gotovo nemoguće razlikovati od originala.

Ipak, postoji način da oni koji vole firmirane stvari i spremni su za njiih dobro isprazniti novčanik prepoznaju šta je original, a šta kopija.

Levi’s džins je najkopiraniji komad odjeće na svijetu, pa nije zgoreg pripaziti kad kupujete farmerice. Nije potrebno napominjati da je najsigurnija opcija kupovina kod ovlaštenih trgovaca. Ne kupujte ih ako vam se čine prejeftine jer zasigurno nisu.

Levi’s 501 najpopularnija je i najprodavanija linija levisica. Važno je znati da one postoje u samo tri boje – plava, siva i crna. Ukoliko vam neko ponudi neku čudnu, četvrtu boju, i kvalitet je vrlo čudan.

Teksas originalnih leviski ima vrlo izraženo dijagonalno tkanje, identično s lica i naličja. Tkanje kopija je uglavnom uspravno.

Zadnji džepovi originalnih farmerica imaju dvostruki štep konca, koji podsjeća na orlovski kljun.

Sve levisice imaju pravougaonu etiketu od kože i presovanog kartona na pojasu, iznad desnog zadnjeg džepa. Na etiketi su logotip, slogani, veličina i broj modela, kao i slika čovjeka koji tjera konje, pokušavajući da pocijepa farmerice.

Mala etiketa (jezičak), ušiven u zadnji desni džep, može biti crvene ili neke druge boje (zavisno od serije). Na njoj piše Levi’s, a ponekad i slovo R u krugu.

Dugmad-nitne s prednje strane imaju utisnuto: Levi Strauss i broj modela na poleđini. 

Nitne takođe imaju naziv brenda na prednjoj strani i broj modela na poleđini.

O ovim sitnim detaljima, plagijatori uglavnom ne vode računa.

1531 views